Cześć,
Mam nadzieję, że będziecie mogli mi pomóc w związku z zameldowaniem.
Do zeszłego roku mieszkałam w Hiszpanii i 2 lata temu zostałam zameldowana w mieszkaniu ówczesnego partnera. Wróciłam do Polski i nic w związku z tym nie zrobiłam.
Czy nadal jestem tam zameldowana? Czy to wygasa samoistnie po jakimś czasie czy też on bądź ja musimy dokonać jakiś formalności?
Próbowałam sprawdzić w urzędzie statystycznym jednak nie posiadam certyfikatu elektronicznego.
Z góry dziękuję za pomoc!
Zameldowanie
Moderator: *mod
- ikxio
- "c e r v a n t e s"
Re: Zameldowanie
z tego co wiem z urzedu nie wymelduja.
robi to wlasciciel mieszkania - przy tym musi podac gdzie zlokalizowac osobe wymeldowywana (teoretycznie powinni dojsc sami, ale przeplyw danych jesli chodzi o tego typu sprawy jest zerowy)
robi to wlasciciel mieszkania - przy tym musi podac gdzie zlokalizowac osobe wymeldowywana (teoretycznie powinni dojsc sami, ale przeplyw danych jesli chodzi o tego typu sprawy jest zerowy)
Re: Zameldowanie
Skontaktuj sie z owym partnerem i spytaj go czy cie wymeldowal.Dodatkowo co roku przychodzilo na dany adres potwierdzenie danych zameldowanych osob i wtedy sie odsylalo ta kartke jak cos sie zmienilo.Jezeli dane byly prawidlowe nie trzeba nic robic.Ewentualnie jak mieszkanie bylo wynajmowane i już ktos inny go wynajmuje,to te osoby jesli sie zameldowaly automatycznie wymeldowaly reszte.