Przepisy kulinarne spearos ryby i owoce morza

Sport, kuchnia, humor

Moderator: *mod

skarbnica
n o v a t o
Posty: 3
Rejestracja: wt sie 12, 2014 9:47 am

Post: #52214 skarbnica
wt sie 12, 2014 9:54 am

podobno w Hiszpani przysmakiem jest jądro byka. jadl to ktoś?

makarenazumba
n o v a t o
Posty: 5
Rejestracja: wt lis 25, 2014 10:46 am
Kontaktowanie:

Post: #52411 makarenazumba
wt lis 25, 2014 10:55 am

Ja chyba bym się nie odważył xD

Awatar użytkownika
ikxio
"c e r v a n t e s"
Posty: 3552
Rejestracja: wt gru 09, 2008 11:12 pm
Lokalizacja: Costa Blanca

Post: #52430 ikxio
pt lis 28, 2014 8:51 pm

nawet jadalne, ale trzeba umiec zrobic - jesli bedziecie szuklac przepisu to wystepuja pod nazwa cradillas - jak ktos nie lubi czegos posredniego w konststencji pomiedzy cynaderkami i pluckami to bym raczej nie polecala. mnie to przerazily narynowane ja cevivhe- czyli w soku z cytryny i warzywkach zrobione przez znajoma Peruwianke - po pierwszym kesie mialam dosyc i nie dlatego, ze bycze jaja, ale paskudztwo

fibi
n o v a t o
Posty: 3
Rejestracja: śr cze 03, 2015 8:22 am
Lokalizacja: Zabrze
Kontaktowanie:

Witam serdecznie

Post: #53323 fibi
czw cze 04, 2015 9:48 am

:( Witam. Ciekawe informacje :cry:

Jądro byka bym nie jadła :cry: - w 100% nie :arrow:

:wink:

fejkzbrods
n o v a t o
Posty: 5
Rejestracja: sob cze 04, 2016 5:18 pm
Kontaktowanie:

Post: #54986 fejkzbrods
sob cze 04, 2016 6:01 pm

Chrupiące lekko pikantne kalmary

Sposób przygotowania:
Chrupiące lekko pikantne kalmary
Na głębokiej patelni lub w rondlu (może być i frytkownica ) rozgrzewamy olej. Kalmary oczyszczamy, myjemy, osuszamy i kroimy w krążki. Lekko oprószamy je solą i pieprzem. W miseczce przygotowujemy panierkę łącząc ze sobą bułkę tartą i mąkę z przyprawami czyli solą, papryką ostrą, posiekaną pietruszką i skórką z cytryny. Jajko rozbijamy na talerzyk i rozkłócimy widelcem. Kalmary obtaczamy w jajku a później w panierce, smażymy na rozgrzanym oleju aż do zarumienienie tj. około 2-3 minuty z każdej strony. Usmażone kalmary odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i serwujemy z ulubionym sosem – idealnie pasuje sos słodki chilli


Wróć do „Rozrywka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości